Google e tot mai aproape de a ajunge la un acord pentru achizitionarea site-ului de microblogging Twitter, scrie blogul de tehnologie TechCrunch. Cele doua companii au ajuns intr-o faza extrem de avansata a discutiilor, iar pretul ar urma sa fie de peste 250 milioane dolari, mai noteaza site-ul.

Twitter a devenit si mai interesant pentru Google dupa ce a lansat un motor de cautare mai performant extrem de recent, ce permite un "instant search", cautare in timp real in care un utilizator poate vedea ce se scrie despre un anumit subiect concomitent cu momentul in care apar noutati despre subiectul de interes.

TechCrunch citeaza doua surse apropiate discutiilor care spun ca deja s-a ajuns departe si ca Google ofera peste 250 milioane dolari pentru site-ul de microblogging. Se vorbeste de ceva timp de Twitter, site-ul a crescut enorm in ultimul an si se spune ca a refuzat o oferta de jumatate de miliard de dolari de la Facebook.

Twitter are doar 29 de angajati, dar traficul i-a crescut de 10 ori in ultimul an. TechCrunch noteaza ca daca informatiile sunt reale, e o afacere excelenta pentru Google, mai ales ca valoarea Twitter va creste in continuare.