Un adolescent de 17 ani care se plictisea sta la baza "viermilor" informatici raspanditi in acest week-end pe site-ul de microblogging Twitter, scrie CNN Money. Twitter a sters 10.000 de mesaje infectate si spune ca acum totul e in regula, iar dupa cele patru atacuri nu s-au pierdut informatii confidentiale.

Sambata si duminica, un "vierme" electronic s-a propagat pe Twitter prin mesaje nedorite care apoi se trimiteau automat la alti utilizatori, daca userii intrau pe un link care promova un site concurent al Twitter. Nu au disparut informatii confidentiale, insa cei de la Twitter au sters 10.000 de postari de pe 190 de conturi, pentru a rezolva problema.

A iesit la iveala ca autorul atacului este un adolescent de 17 ani, Michael "Mikeyy" Mooney care a facut asta din plictiseala, dar si pentru a scoate la iveala vulnerabilitati ale Twitter, fara a dori sa obtina informatii private ale utilizatorilor.

Mooney a recunoscut ca este autorul, a declarat pentru AP ca e surprins de mediatizarea cazului sau si nu credea ca se va ajunge atat de departe.

Cei de la Twitter spun ca vor incerca sa ia masuri, pentru ca astfel de lucruri sa nu se mai intample. Twitter a devenit o victima a propriului sau succes si, desi foarte multi pun informatii adevarate, in timp real, serviciul a devenit atractiv si pentru cei care vor sa raspandeasca diversi virusi.

Twitter, cu 30 de angajati, este curtat de Google care s-ar afla in discutii pentru a-l achizitiona, au scris recent diverse publicatii specializate.