Anul trecut pe plan mondial s-au trimis 62.000 de miliarde de mesaje spam, iar consumul de electricitate pentru trimiterea si primirea acestor mesaje echivaleaza cu consumul anual de la peste 2 milioane de case sau cu emisiile poluante de la 3,1 milioane de masini, arata un studiu McAfee. Cel putin 80% din e-mail-urile trimise pe plan mondal sunt spam, unele estimari ajungand la 97%.

Studiul Carbon Footprint of Spam arata ca energia consumata cu spamul pe plan mondial totalizeaza 33 miliarde KWh, adica exact cat utilizeaza anual 2,4 milioane de case din SUA. In plus, emisiile de gaze folosite la trimiterea, dar si la primirea mesajelor nedorite echivaleaza cu emsiile poluante de la 3,1 milioane de masini care utilizeaza opt miliarde de litri de combustibil, se mai mentioneaza in studiu.

McAfee spune ca rezultatele dovedesc faptul ca spamul are un impact puternic, nu doar din punct de vedere financiar, ci si al mediului. McAfee spune ca investind in programe care sa filtreze cat mai bine spam-ul se pot face economii extrem de mari.

Ziarul britanic The Guardian scrie ca Symatec a publicat saptamana aceasta un studiu care arata ca numarul de mesaje spam pe plan mondial a crescut de la 120 miliarde in 2007, la aproape 350 miliarde anul trecut.