Microsoft Corp a anuntat ca va lansa saptamana viitoare o versiune a sistemului de operare Windows 7, informeaza Reuters.

Versiunea de teste RC sau "release candidate" va putea fi descarcata de catre programatori si specialisti IT inregistrati pe retelele MSDN si TechNet incepand cu 30 aprilie, in timp ce versiunea pentru public va aparea pe 5 mai.

Compania nu a precizat cand va fi lansata versiunea finala a sistemului de operare, insa directorul financiar al Microsoft a spus joi ca perioada vizata este inceputul lunii iulie.

Sistemele de operare ale Microsoft, instalate pe marea majoritate a computerelor din intreaga lume, reprezinta principala sursa de venit a companiei, reprezentand jumatate din profitul de 4.4 de miliarde de dolari din primul trimestru al acestui an.

Intr-un interviu acordat recent Hotnews.ro, Calin Tatomir, seful Microsoft Romania, a declarat ca Windows 7 va ajunge in tara in primele luni ale lui 2010 cu varianta in limba romana, iar principalele calitati vor fi rapiditatea si interfata mult mai prietenoasa cu utilizatorul.