Criza a dat peste cap afacerile BenQ Romania anul trecut - Cresterea de 30% estimata s-a transformat in scadere de 30%
"Criza a inceput din trimestrul doi, in primul trimestru au fost multe importuri, am adus multa marfa noua, ponderea a fost exact invers, in general ultimul triestru era cel mai bun (...) Totusi, anul trecut in Q1 s-a adus multa marfa, in al doilea trimestru s-a adus mai putina marfa decat era normal iar asta a fost momentul din care am pierdut startul", spune Dragos Salamac seful BenQ pentru Romania.
El spune ca anul trecut au fost desincronizari in piata, au existat proiecte care nu s-au derulat cum trebuia "Retailul e clar ca merge greu anul acesta, e foarte legat de pret".
Estimarile pentru anul in curs arata o cifra de afaceri de 12 - 16 milioane euro, estimarea cea mai optimista indicand o mentinere a cifrei de afaceri la nivelul din 2008. Acum un an, estimarile pentru 2008 erau foarte optimiste, 28 milioane euro.
BenQ isi diversifica grupele de produse si spune ca noile proiectoare si LCD-uri vor ajuta vanzarile. In ultimii ani Polonia a fost cea mai mare piata pentru BenQ in regiune, urmata de Romania si Cehia. Totusi, in ultimul trimestru din 2008 Polonia s-a confruntat cu un soc, pierzand locul intai care i-a revenit Cehiei. Romania a ajuns pe trei, a spus Mike Borze, responsabil BenQ pentru Europa Centrala si de Est.
El considera ca pe plan mondial BenQ a facut fata mai bine crizei decat alte companii datorita faptului ca are o prezenta slaba pe piata din SUA, foarte afectata de criza, dar si fiindca investitiile in China sunt in crestere, iar cererea urca si ea.
Romania a fost in carti pentru o uzina BenQ acum cativa ani
Intrebat daca s-a discutat vreodata posibilitatea ca BenQ sa construiasca o uzina in Romania, Borze a spus ca a existat o echipa care a facut cercetari in 2003-2004 in Polonia, Cehia, Slovacia si Romania, iar in final s-a ales Brno, Cehia. "Romania nu era stabila din punct de vedere politic si economic la vremea aceea, nu era in Piata Comuna, erau bariere de granita de formalitati vamale logisitice, nu era un cluster in care sa ai tot ce-ti trebuie pentru produsul finit", spune Borze.

Se vor întoarce și studenții în amfiteatre din semestrul al doilea? Universitatea București: Cursuri online în continuare, cu mici excepții. UBB: Se conturează varianta hibrid
INTERVIU cu ambasadorul României la Berlin, Emil Hurezeanu: Prin trecut și „milionul de mesageri români din Germania, ne leagă de această țară și germani un extraordinar patrimoniu comun”
Kremlinul ripostează, după imensul succes online al anchetei lui Navalnîi despre "palatul lui Vladimir Putin" / Tinerii se mobilizează în special pe Tik Tok pentru protestele anunțate sâmbătă în întreaga Rusie
Cutia neagră a banilor publici. Secretariatul de Stat pentru Culte a alocat anul trecut o sumă record de 750.000 de lei Mănăstirii „Sf. Cuv. Parascheva", ctitorită de PF Daniel. Ani la rând Curtea de Conturi a constatat nereguli la SCC
Oamenii invizibili: Bolnavii cronici nu se pot programa la vaccinare din cauză că statul român nu a știut niciodată câți sunt / "Dacă ar exista registre de pacienți, ar dispărea toate serviciile și decontările fictive"
Probabil la inceput se vor amuza multi dar odata cu trecerea timpului vor privi partea serioasa a lucrurilor.
Btw...un exemplu il reprezinta fotbalistul Kaka, un nume foarte uzitat de altfel in Romania. E un nume oarecare cu toate ca la inceput era inimaginal pentru noi.
Sa mai radem si de noi ca si asa suntem cum suntem, nu numa` de altii sau de "altele"...