Google a inceput un experiment prin care incearca sa urmareasca traseul gripei porcine in Mexic, in functie de cautarile de pe internet din tara nord-americana. Compania va folosi aplicatia Google Flu Trends care merge pe principiul ca exista o legatura intre cautarile legate de gripa si numarul persoanelor care au gripa, intr-o anumita zona.

Cei de la Google spun ca serviciul poate detecta aparitia focarelor de gripa mai repede decat autoritatile, deoarece se bazeaza pe cautarile in timp real pe internet.

Noul proiect denumit "Experimental Flu Trends for Mexico" poate da si date eronate, au recunoscut cei de la Google, insa ei spera ca vor putea in vreun fel sa ajute autoritatile sanitare din Mexic.

Gripa porcina, care ar fi provocat pana in acest moment moartea a circa 160 de persoane in Mexic, continua sa se extinda. Miercuri s-a inregistrat primul deces in Statele Unite.

Organizatia Mondiala a Sanatatii a ridicat, miercuri seara, nivelul de alerta pentru pandemie la 5 din 6 niveluri posibile, ceea ce inseamna ca pandemia de gripa porcina reprezinta un risc iminent.