Microsoft, cel mai mare producator de software din lume, intentioneaza sa vanda obligatiuni cu maturitate de 5, 10 si 30 de ani, respectiv o valoare minima de cel putin 500 de milioane. Vanzarea ar putea fi perfectata chiar luni, potrivit unor surse, citate de Bloomberg. Microsoft recurge la emisiunea de obligatiuni, pentru a finanta un program in valoare de 40 de miliarde de dolari destinat rascumpararii de actiuni proprii.

Actiunile Microsoft au pierdut 34% anul trecut. "In calitate de corporatie ar trebui sa va rascumparati actiunile cand acestea vor fi mai ieftine", a declarat Guy Lebas, economistul sef de la Janney Montgomery Scott LLC din Philadelphia.

In februarie anul trecut, Microsoft purta discutii pentru preluarea companiei Yahoo!pentru 44,6 miliarde de dolari. Conducerea Yahoo! a respins oferta chiar si dupa ce a fost majorata la 47,5 miliarde de dolari.

Microsoft a trimis la inceputul lunii mai notificari catre 3.000 de angajati, gigantul software anuntandu-i pe acestia ca isi vor pierde locurile de munca. Grupul anuntase in ianuarie ca va disponibiliza pana la 5.000 de angajati in urmatoarele 18 luni. Pana acum au fost concediati 1.400 de angajati.