Grecia a interzis masinilor Google sa mai faca pe teritoriul sau fotografii pentru aplicatia Street View care ofera imagini panoramice la nivelul strazii, noteaza BBC. Autoritatea de Protectie a Datelor din Grecia vrea mai multe informatii de la Google despre cum va fi folosit materialul si ce masuri vor fi luate pentru protectia intimitatii oamenilor.

Autoritatile elene vor sa stie cat va tine Google imaginile in baza de date si au interzis unei firme locale care oferea un serviciu asemanator sa mai faca fotografii. Google spune ca nu a vazut intreg raportul facut de greci, insa sustine ca respecta initmitatea oamenilor de pe strada, deoarece in fotografii fetele lor nu se vad si nici numerele masinilor.

Google spune ca Grecia ar avea mult de castigat daca ar permite Street View sa se extinda, iar potentialii turisti ar putea face tururi virtuale ale multelor atractii turistice din tara balcanica.

Google Street View s-a lansat acum doi ani in SUA si in prezent ofera imagini din noua tari.

Simon Davies sef la agentia Privacy International spune ca e o veste fantastica pozitia radicala a grecilor si spera ca ea sa creeze un precedent. El spune ca grecii au inteles foarte bine care sunt riscurile utilizarii in exces a tehnologiei.