Si Senatul francez a aprobat proiectul de lege prin care cei care descarca mult continut ilegal de pe internet raman fara conexiune
Senatul a adoptat proiectul cu 189 de voturi pentru si 14 contra, in timp ce Adunarea Nationala l-a adoptat marti cu 296 de voturi pentru si 233 impotriva.
Proiectul prevede ca cei care descarca de pe internet muzica, filme si alte lucruri protejate de copyright vor fi supusi sistemului "celor trei lovituri. Acesta presupune un mail de atentionare, apoi o scrisoare, iar daca respectiva persoana continua sa descarce materiale ilegale i se poate intrerupe conexiunea de internet pana la un an.
O agentie de stat numita Hadopi va functiona ca interfata intre furnizorii de continut si cei de internet si ii va repera pe cei care descarca materiale piratate.
Legea e una dintre cele mai dure din Europa pe domeniul pirateriei online si este sustinuta de industria muzicala din Franta. Totusi, opozitia socialista si grupurile care protejeaza consumatorii sunt impotriva aplicarii ei, pe motiv ca va fi dificil de pus in practica.
Opozantii se tem ca cei acuzati ca descarca materiale piratate nu vor avea suficiente moduri de a se apara si adauga ca inovatiile tehnologice vor da multora sansa de a nu fi detectati.
Comisarul European pentru Telecom a declarat recent ca legea franceza e conforma cu dreptul comunitar. Pe de alta parte, Parlamentul European se opune proiectului de lege.

VIDEO. A lăsat jobul din City-ul londonez pentru a cumpăra o clădire monumentală părăsită de pe o insulă grecească, pe care a transformat-o în hotel de lux
VIDEO De ce nu pot să aleg tipul de vaccin cu care mă vaccinez?
VIDEO Autostrada A1 Sibiu - Pitești: Cum arată acum lucrările avansate de pe prima secțiune
INTERVIU Răsvan Radu, UniCredit: Au scăzut mult cererile de suspendare la plată a ratelor în ianuarie-februarie 2021 față de 2020
VIDEO REPORTAJ Libearty Sanctuary, cel mai mare sanctuar de urși bruni din Europa/ Care este populația reală de urși? Cât de mare ar trebui să fie ea?
Fascinanta legătură dintre spionaj și tehnologie: de la datele stocate în ADN-ul uman, la falsul turn GSM din aeroport care-ți fură informațiile din telefon
Nu seamana a cenzura aceasta situatie?
Pe cine pagubeste(financiar) acela care descarca acest film(pe are oricum nu-l poate achizitiona) de pe un site?
Legea este facuta mai mult ca sa sperie lumea, oricum exista softuri care iti ascund IP-ul si/sau care cripteaza informatia downloadata asa ca legiuitorii sunt inca o data cu vreo 5 ani in urma tehnologiei.
De pe torrentfreak.com am inteles ca legea ar spune ceva de genul asta " Under the new ‘HADOPI’ legislation ISPs have to warn their customers twice that they are accused of infringing copyright. If both warnings are ignored, Internet access for that subscriber will be terminated for up to a year - and they’ll have to keep paying their ISP bill throughout this period too."
Adica atunci cand iti "taie" netu mai continui sa platesti abonamentul =))
Cred ca imi deschid firma de net in Franta ca asta e cea mai tare...more money, no work :))
Sa revenim acum, daca cineva are acces la ceasta lege sa ne traduca si noua niste pasaje interesante din ea ar fi excelent...sau poate chiar cei de la HotNews