Viermele electronic Conficker infecteaza zilnic 50.000 de noi calculatoare, cele mai multe in SUA, Brazilia si China, arata un studiu Symantec, citat de PC World. Studiul spune ca viermele nu si-a incetat avansul, cu toate ca la 1 aprilie nu s-a indeplinit niciuna dintre previziunile apocaliptice despre care s-a tot vorbit.

Studiul arata ca multe companii extrem de mari se confrunta cu acest vierme informatic, chiar daca au cheltuit milioane de dolari pentru a se feri de astfel de amenintari. Concluzia este ca lupta trebuie intensificata, fiindca daca nici companiile cele mai mari nu pot sa-l elimine, atunci ce pretentii mai putem avea de la micile firme, mai spun cei de la Symantec.

PC Wolrld noteaza ca viermele nu a murit, se tot extinde si nu trebuie subestimat. La 1 aprilie se astepta o ofensiva puternica a viermelui Conficker pe milioane de calculatoare, dar din fericire nu s-a intamplat nimic grav iar presa nu a mai scris articole panicarde pe subiect.

Virusul, cunoscut sub nume precum Conficker, Downadup sau Kido, a fost pentru prima data descoperit in octombrie 2008. Conficker a tinut prima pagina a presei de IT in ianuarie cand s-a raspandit pe mai mult de 10 milioane de calculatoare pe plan mondial.