Cristi Mircioiu e un roman care lucreaza in Tokyo, la o banca elvetiana care a luat-o in barba serios de la subprimes. Din dialogul de pe mail pe care-l purtam, am inteles ca bancile nipone n-au dureri de cap de la recesiune si continua sa dea credite, fara nicio problema. Nu se impiedica in tot felul de false motive, cum fac unele institutii de pe la noi, scrie Dan Popa, pe blogul lui.

In fine, nu despre banci voiam sa va spun. Cristi Mircioiu, impreuna cu un prieten, e autorul unui joc complex, dar fain. I-a spus Battlecell. Nu-i fac acum reclama, dar ideea e ca uite ca avem si oameni destepti printre noi si despre unii chiar merita scris.

Bancher si autor de jocuri? Uite ca se poate! Battlecell este un joc social, free, online si multi-player. Deci nu in timp real. Ideea este ca el se poate juca pe o perioada lunga de timp, timp in care jucatorul are timp sa faca aliante cu altii, sa aplice strategii de cucerire a teritoriilor etc. Scopul final este acela de a cuceri toate celulele de pe Pamant si deveni numarul 1. Jocul vine cu urmatoarele noutati:

chat in joc, care traduce automat intre 30 limbaje (adica tu vorbesti cu un chinez, tu scrii in romana si el primeste in chineza mesajul )

imitarea pe cat posibila a realitatii geografice si fizice: celulele produc credite, atacul depinde de altitudinea celulei, se pot cumpara credite aditionale, se pot cumpara soldati, nave de razboi, arme atomice, se pot face mutari de trupe, mutari de nave, exploda nukes, etc

pe parcursul desfasurarii jocului, o serie de video-uri editate profesional vor fi publicate pe internet, sub forma unor news flash, prin care jucatorii vor putea afla secrete din joc, informatii despre miscari de trupe ale altora, noutati despre joc etc. Videourile sunt insa create sa reflecte situatiile si persoanele reale din joc.

Site-ul oficial este: http://www.battlecell.com sau ca aplicatie facebook la http://apps.facebook.com/battlecell

Comenteaza pe Dan Popa's Weblog.