Microsoft a anuntat ca noul sistem de operare Windows 7 isi va face debutul pe plan mondial in 22 octombrie, data de la care va putea fi gasit si in Romania, cu varianta in limba engleza. Compania va reusi astfel sa prinda sezonul sarbatorilor, bun ca si cifre de vanzari, dupa ce acum cateva luni se zvonea ca Windows 7 va fi disponibil abia in 2010. Versiunea in romana va fi lansata cateva luni mai tarziu, au spus pentru Hotnews.ro reprezentantii companiei.

Microsoft a lansat la inceputul lunii mai versiunea de test release candidate pentru dezvoltatori dar si pentru public si spune ca reactiile au fost bune, astfel ca sistemul va iesi in octombrie, mai repede decat se estimase initial.

Compania nu a dat detalii despre pret, mentionand ca acesta va depinde si de ce vor decide producatorii de PC-uri. Microsoft a mai anuntat ca va demara un program prin care cei care vor cumpara PC-uri cu anumite versiuni de Vista inainte de 22 octombrie pot primi upgrade gratuit la Windows 7, insa nu se stiu multe detalii despre subiect.

Vista, lansat in ianuarie 2007, a fost perceput de multi ca fiind greoi si complicat, existand si plangeri legate de incompatibilitatea cu multe aplicatii si de faptul ca mergea extrem de greu pe PC-uri cu mai putine resurse.

Intr-un interviu acordat recent Hotnews.ro, Calin Tatomir, seful Microsoft Romania declara ca principalele calitati ale sistemului vor fi rapiditatea si interfata mult mai prietenoasa cu utilizatorul.

Lansarea este extrem de importanta pentru Microsoft care isi obtine peste jumatate din profit din divizia de sisteme de operare. Windows este folosit pe mai mult din 90% din calculatoarele din lume.