Intel a ajuns la un acord pentru a cumpara compania producatoare de software Wind River, contra sumei de 884 milioane dolari, noteaza Bloomberg. Tranzactia se va incheia in cateva luni si va permite Intel sa patrunda cu procesoarele in noi game de produse electronice si dispozitive wireless.

Intel detine 80% din piata mondiala a procesoarelor pentru PC-uri, insa scaderea vanzarilor o forteaza sa patrunda pe noi segmente, cum ar fi televizoarele si telefoanele mobile, iar achizitia Wind River o va ajuta in acest sens.

Aceasta este a doua mare achizitie din tehnologie anuntata saptamana aceasta, dupa ce NetApp Inc a anuntat ca va cumpara pentru 1,9 miliarde dolari compania Data Domain Inc, care comercializeaza un produs care reduce spatiul necesar pentru stocarea diferitelor date.

Wind River distribuie versiuni ale sistemului de operare Linux dar il si adapteaza pentru diverse terminale mobile ce pot accesa internetul. Intel a preferat sa cumpere Wind River in loc sa faca un simplu parteneriat cu aceasta, deoarece si alte companii erau interesate sa o achizitioneze (Qualcomm Inc, spre exemplu).