CE vrea pedepse cu inchisoarea mai aspre pentru cei care comit infractiuni informatice
Legile pentru cybercrime trebuie sa fie mai dure, atacurile sunt tot mai multe, dar pedepsele nu sunt suficient de dure pentru a-i determina pe infractori sa nu mai comita faptele, e de parere Radomir Jansky, unul dintre oficialii de rang inalt de la Directoratul General pentru Justitie din cadrul Comisiei.
El a mai declarat ca infractionalitatea informatica e tot mai costisitoare pentru firme si pentru autoritati, astfel ca trebuie luate masuri rapid. Atacuri la scara mare au avut ca tinta Estonia si Lituania in ultimii doi ani, si de aceea trebuie luata o pozitie mai radicala in Europa, spune Jansky.
In afara de atacurile care pot paraliza in totalitate unele sisteme informatice, europenii se confrunta cu actiunile unor bande criminale care raspandesc virusi informatici pe o serie de computere si fura date bancare. Un raport recent al Symantec estima ca circa 4,7 milioane de computere din Europa, Africa si Orientul Mijlociu au fost infectate. Datele arata ca in 93% din companiile europene este utilizat internetul iar 51% din cetatenii Uniunii il folosesc in mod regulat.
Si in SUA infractionalitatea informatica e tratata ca prioritate, presedintele Obama anuntand ca doreste sa numeasca un "tar" al luptei impotriva criminalitatii informatice, deoarece acesti infractori au produs in SUA pagube de 8 miliarde dolari in ultimii doi ani.
EU nu vrea doar pedepse mai dure, ci si o mai buna comunicare intre tarile membre. Se doreste crearea unui sistem pan-european prin care statele sa se anunte reciproc cand apar atacuri informatice. Asta deoarece Estonia si Lituania s-au plans ca atunci cand au fost atacate au incercat sa dea alarma, dar nu au primit raspuns.

Dan Amariei, la 20 de ani de la lansarea albumului Omul cu Șobolani – „Ne punem în cap”: „Existau niște locuri cu un farmec mișto, cum ar fi Lăptăria sau Motoarele, genul de locuri care nu cred că vor mai exista vreodată”
VIDEO REPORTAJ Libearty Sanctuary, cel mai mare sanctuar de urși bruni din Europa/ Care este populația reală de urși? Cât de mare ar trebui să fie ea?
Paradoxul pandemiei: internările s-au prăbușit în 2020, dar numărul infecțiilor nosocomiale a crescut față de 2019 - date oficiale la nouă luni
De ce căutăm urme de viață pe Marte și ce ar însemna pentru omenire dacă le-am găsi
Găurile negre supermasive, formate din materie întunecată? / Internauții au decodat mesajul secret al roverului Perseverance / GTA ar putea fi interzis în SUA /
S-au apucat mai mulți români de yoga în pandemie? „De acasă se muncește mai mult decât de la birou. Faptul că urmează ora de yoga, mă forțează să-mi închid laptopul”
e plin de fundamentalisti religiosi islamici dispusi la terorism , UE e plina de imigranti ilegali musulmani si africani , suntem in criza economica , economia mondiala e pe butuci , somajul e in floare , state dubioase gen Koreea de Nord si Iran fabrica bomba atomica...
Si ce ii doare pe ei.
Din acelasi punct de vedere, mi se pare ca si legea vine intr-un spirit evolutiv, caci daca avem legi si pedepse mari, hackerii vor deveni mai vigilenti si inteligenti, deci tot avem evolutie. In concluzie, numai de bine!