Tabloidul american The New York Post sustine ca unul din fondatorii Google, Sergey Brin, e ingrijorat de progresele facute de Microsoft cu noul motor de cautare Bing, lansat la inceputul lunii. Ca urmare, Brin ar fi cerut imbunatatiri urgente ale motorului de cautare Google si va conduce o echipa care se va ocupa de asta. Cotidianul citeaza surse de la Google, dar e greu de dovedit daca in cele scrise e vreun graunte de adevar.

The New York Post scrie in articolul cu titlul "Google cuprinsa de frica" despre faptul ca Brin, unul din cei doi fondatori ai companiei, ar fi cerut "imbunatatiri urgente" la motorul de cautare, dupa ce a vazut cum se comporta Bing, varianta innoita a motorului Live Search de la Microsoft.

Brin ar fi preluat conducerea echipei care va studia in ce mod sunt diferiti algoritmii de cautare folositi de Microsoft, fata de cei ai Yahoo. Sursele citate spun ca cei de la Google stiu ca multe motoare de cautare au disparut in ultimul deceniu, insa Bing pare a fi altceva si il intereseaza in mod deosebit pe Brin. Ziarul considera ca implicarea atat de directa a lui Brin este un lucru rar si deosebit.

Cei de la Google nu au confirmat comentariile legate de Bing si spun ca mereu lucreaza pentru imbunatatirea motorului de cautare, iar algoritmii sunt mereu modificati.

Statisticile din SUA aratau ca motorul de cautare Bing a starnit interesul internautilor, cota de piata a companiei urcand de la 9, la 11% in cateva zile. Totusi, multi spun ca a fost un interes sporit la inceput, iar compania are enorm de recuperat pana sa prinda din urma Google, care domina clar piata cautarii pe internet.

Microsoft a lansat Bing la finele lui mai si spune ca fata de concurentii sai ofera cautari mai relevante, sorteaza rezultatele pe categorii si ajuta utilizatorul sa ia mai usor o decizie in timp ce cauta anumiti termeni.