Producatorul de echipamente telecom Alcatel - Lucent va transfera 1.000 de angajati catre HP, cel mai mare producator mondial de PC-uri, ca parte a unui acord comercial semnat pe 10 ani, scrie Les Echos. Cele doua companii vor vinde in comun unele produse, iar Alcatel - Lucent va externaliza o serie de activitati catre HP, in ideea ca ambele companii sa faca economii, punand cat mai multe activitati in comun, scrie AFP.

Cele doua companii au ajuns la un acord preliminar, nu definitiv, dar ar urma sa faca economii de cateva miliarde de euro in urmatorul deceniu, dupa ce vor distribui impreuna o serie de produse, prin intermediul vendorilor HP.

Alcatel - Lucent va folosi produse IT de la HP in viitoarele echipamente telecom, in ideea de a reduce costurile. Alcatel e interesata in special de tehnologia de centre de date a HP, iar americanii vor actualiza si manageria multe din sistemele IT ale Alcatel - Lucent.

Nu e prima data cand cele doua companii comercializeaza in comun anumite produse. Acum sase ani, Alcatel a semnat cu HP un parteneriat de colaborare pentru a vinde firmelor un pachet de hardware, servicii si internet broadband, dar intelegerea nu a depasit granitele Frantei.