O americanca de 32 de ani din statul Minnesota a fost obligata de justitie sa plateasca despagubiri de 1,92 milioane dolari pentru ca a pus in mod ilegal pe site-ul de file-sharing Kazaa Internet 24 de melodii, noteaza The New York Times. Femeia a refuzat in trecut o intelegere amiabila, iar justitia o obliga la plata unei sume colosale.

Suma este uriasa, aproape 90.000 de dolari pe melodie, dupa ce un proces anterior o condamnase pe femeie sa plateasca in total 220.000 de dolari pentru melodiile puse ilegal pe site.

Jammie Thomas-Rasset, de 32 de ani, mama a patru copii, va trebui sa plateasca in total 1,92 milioane dolari catre sase case de discuri: Capital Records, Sony BMG Music, Arista Records, Interscope Records, Warner Bros. Records si UMG Recordings.

Asociatia care reprezinta casele de discuri din SUA a luat la ochii mii de utilizatori care descarca sau pun in comun, in mod ilegal, melodii pe internet, iar acestia au acceptat in general sa plateasca intre 3.000 si 5.000 de dolari.

Jammie Thomas-Rasset a fost prima persoana care a refuzat sa semneze un acord amiabil si a ales sa mearga in instanta, rezultatul fiind o suma colosala, pe care insa o poate contesta.

La procesul care a durat patru zile avocatii femeii au insistat pe ideea conform careia casele de discuri nu pot dovedi ca exact Jammie Thomas-Rasset ar fi postat melodiile pe Kazaa.