Microsoft detine o cota de piata de 0,39% cu motorul de cautare Bing in Romania, la o luna de la lansarea acestuia, arata datele companiei de monitorizare a traficului pe internet StatCounter. Lansat la inceputul lui iunie, Bing a marit cu 1% cota de piata a Microsoft pe segmentul motoarelor de cautare web in Statele Unite ale Americii, pana la 8,23%, in timp ce cota de piata Google a scazut usor de la 78,72%, inainte de aparitia Bing, pana la 78,48% in prezent, a anuntat miercuri StatCounter.

"La prima vedere, o crestere de 1% a cotei de piata nu pare a reprezenta un mare castig pentru investitia Microsoft in Bing, dar trendul care se contureaza pare a fi pozitiv", a declarat Aodhan Cullen, directorul executiv al StatCounter, pe marginea rezultatelor aferente pietei americane.

In Romania, datele companiei de cercetare arata ca in perioada 1 iunie-1 iulie 2009, Microsoft detine cu Bing o cota de piata de 0,39%. In aceeasi perioada, motorul de cautare Google era lider cu o cota de piata de 95,76%, urmatorul clasat fiind Yahoo! cu 3,59%.

Microsoft a lansat motorul de cautare Bing la finele lui mai din acest an, sustinand ca fata de concurentii sai ofera cautari mai relevante, sorteaza rezultatele pe categorii si ajuta utilizatorul sa ia mai usor o decizie in timp ce cauta anumiti termeni.

StatCounter este una dintre cele mai mari companii de monitorizare a traficului pe internet din lume cu peste doua milioane de membri la nivel global, din care peste 40% sunt din Statele Unite ale Americii, iar 25% in Europa.