Microsoft a avertizat ca un soft din browserul Internet Explorer are probleme, devenind astfel vulnerabil pentru hackeri care pot profita de acest defect pe PC-uri care ruleaza sistemele de operare Windows XP sau Windows Server 2003, informeaza AFP. Microsoft lucreaza pentru a repara eroarea, dar pana atunci sfatuieste utilizatorii sa dezactiveze ActiveX Video Control.

Microsoft spune ca vulnerabilitatea se gaseste in softul ActiveX Video Control cu care se pot viziona sau inregistra fisiere video, o componenta importanta a Windows Media Center. Compania spune ca lucreaza la o solutie impreuna cu partenerii, dar pana la gasirea ei sfatuieste utilizatorii sa dezactiveze ActiveX Video Control.

Compania spune ca un hacker care exploateaza cu succes vulnerabilitatea poate capata aceleasi drepturi ca si utilizatorul de drept.

Microsoft promite ca va lansa un update de securitate la Internet Explorer. Hackerii pot profita de vulnerabilitate mai ales daca utilizatorii viziteaza site-uri intesate de programe malware.

Hackerii care profita de vulnerabilitate pot instala programe, pot schimba sau sterge date, or pot crea conturi cu drepturi complete de administrare pe calculatoarele atacate, mai spune Microsoft.