Traficul pe internet a fost cu cel putin 19% mai mare decat in mod normal marti, in timpul inmormantarii lui Michael jackson, iar in unele momente a ajuns sa fie cu pana la 33% peste normal, conform firmei de monitorizare a traficului pe net Akamai Technologies, citata de CNN. De data aceasta internetul a rezistat bine si nu s-au mai repetat problemele grave aparute pe site-uri precum Google, Twiitter si Wikipedia cand s-a anuntat vestea mortii starului pop. Pe 25 iunie, CNN titra, "Michael Jackson a luat internetul cu el", acum site-urile de stiri scriu la unison ca internetul a facut fata cu brio afluxului de vizitatori.

Milioane de utilizatori au intrat pe net marti pentru a urmari ceremonia de la Staple Center Los Angeles. Site-urile de stiri au inregistrat traifc mult peste medie, chiar daca nu s-au atins valorile de dupa anuntul mortii. In plus, Michael Jackson a fost subiectul cel mai discutat pe Facebook, unde un milion de utilizatori au postat diverse lucruri despre ceremonie.

Alte site-uri spun ca inmormantarea a fost evenimentul care a facut cel mai mare trafic, iar analisti citati de BBC considera ca internetul a fost un mijloc extrem de facil care i-a transformat pe spectatorii din fata televizorului in persoane active care au putut sa posteze continut pe internet si sa-si spuna opiniile.

In plus, multe persoane aflate live la ceremonie au postat pe internet filme facute cu telefoanele. Per total internetul a rezistat foarte bine, mai ales ca blocajele aparute la anuntul mortii lui Michael Jackson nu s-au mai produs. Totusi, paginile principale ale unor site-uri mari de stiri s-au deschis mai greu decat normal, spune compania de monitorizare Gomez Inc, citata de BBC. Compania a facut o medie pentru timpul in care se deschide pagina principala a sapte site-uri de stiri si concluziile au fost ca daca in mod normal timpii variau intre 3,5 secunde si 7,3 secunde, ieri au fost intre 6,5 si 18,5 secunde.