O serie de institutii guvernamentale importante din SUA si Coreea de Sud au fost tinta unor atacuri informatice masive incepand cu data de 4 iulie, unele site-uri avand perioade cand nu au mai functionat deloc, informeaza BBC. In Coreea de Sud se banuieste ca atacurile au fost puse la punct de Coreea de Nord.

In SUA au fost afectate site-uri apartinand Trezoreriei, Secret Sevice, Comisiei pentru Comert si Departamentului pentru Transport. SUA nu a dat detalii despre atac, insa un analist al companiei Keynote Systems a spus pentru BBC ca atacul a fost de proportii.

Recent, reprezentantii Departamentului de Securitate al SUA au spus ca sunt extrem de ingrijorati de viitoare atacuri informatice si trateaza problema cu seriozitate maxima.

In Coreea de Sud atacurile informatice s-au indreptat catre site-urile Presedintiei, Ministerului Apararii si Adunarii Nationale. Atacurile din tara asiatica par a fi legate de cele din SUA iar agentia sud-coreeana Yonhap News Agency a scris ca atacurile ar fi putut veni din Coreea de Nord. Atacurile au blocat pentru cateva ore unele site-uri, iar altele au fost substantial incetinite.