Numeroase site-uri guvernamentale, dar si ale unor companii din Coreea de Sud au fost atacate joi, iar serviciile de informatii din tara asiatica se asteapta ca noi atacuri de amploare sa se produca si in cursul zilei de vineri. Totusi, pana acum nu exista dovezi clare ca atacurile provin din Coreea de Nord, cum s-a scris in ultimele zile.

Comisia de Comunicatii din Coreea de Sud a spus ca atacurile extinse au pornit din cinci tari, Germania, Austria, SUA, Georgia si Coreea de Sud, iar apoi s-a inaintat o lista cu 16 tari. Totusi, pana acum nu exista dovezi clare ca atacurile ar fi pornit din Coreea de Nord, principalul suspect.

Din 4 iulie o serie de site-uri guvernamentale din SUA si Coreea de Sud au fost tinta unor atacuri informatice care au ingreunat activitatea institutiilor si au facut ca unele pagini web sa nu mai functioneze ore bune.

In Coreea de Sud al treilea val de atacuri a inceput joi la ora 18 si numarul site-urilor afectate a fost peste estimarile serviciilor de informatii. Principala agentie de spionaj din Coreea de Sud spune ca atacurile au fost extrem de bine organizate, dovada ca au fost temeinic planuite de o entitate puternica.

Autoritatile de la Seul avertizeaza ca un nou atac de proportii s-ar putea declansa vineri la ora 15 GMT iar numarul PC-urilor infectate ar putea fi mult mai mare. Firma locala de securitate web Ahnlab spune ca datele de pe mii de calculatoare afectate de atacuri sunt in pericol si nu vor mai putea fi accesate.

Cat despre atacurile din SUA, autoritatile nu au publicat o lista a tarilor de unde provin ci s-au multumit sa spuna ca site-urile guvernamentale sunt atacate "de milioane de ori" pe zi.