Romania ocupa in primul trimestru din acest an locul cinci in lume la viteza medie de transfer a serviciilor de internet broadband, cu 5,8 Mbps, si locul noua mondial ca tara de origine a atacurilor informatice, arata statisticile de trafic ale Akamai, unul dintre cei mai mari furnizori mondiali de servicii de distributie de continut Web.

In primul trimestru din acest an, Romania a ocupat locul 5 in lume la viteza medie de transfer a serviciilor de internet in banda larga (broadband), cu 5,8 Mbps, dupa Coreea de Sud (11 Mbps), Japonia (8 Mbps), Hong Kong (7,6) si Suedia (6,9 Mbps).

In perioada mentionata, viteza medie broadband din Romania a inregistrat o crestere anuala cu 51%, iar fata de ultimul trimestru din 2008 cresterea este de 3,1%.

Datele Akamai arata ca in primul trimestru din 2009, o cincime din conexiunile la nivel mondial de internet broadband la serverele Akamai aveau viteze de peste 5 Mbps. La acest capitol, Romania ocupa locul patru mondial, dupa Japonia, Coreea de Sud si Suedia, 40% din totalul conexiunilor broadband avand viteze de transfer de peste 5 Mbps.

In raportul de monitorizare al Akamayi, Romania se afla in top zece mondial si ca tara de origine a atacurilor informatice. Mai precis, Romania ocupa locul noua in lume, 1,83% din totalul atacurilor informatice fiind initiate de aici.

Despre raportul de monitorizare a traficului realizat de Akamai a mai scris si Marius Pahomi pe blogul sau.