Reteaua de socializare Facebook nu ia suficiente masuri pentru a proteja datele personale pe care le strange de la utilizatorii sai si ofera acestora informatii confuze si incomplete in aceasta privinta, a anuntat joi Jennifer Stoddart, comisarul canadian pentru protectia datelor din Canada, informeaza Reuters. Investigatia autoritatilor canadiene a stabilit ca Facebook incalca legea protectiei datelor personale, pastrand informatiile personale ale utilizatorilor care si-au dezactivat conturile.

Investigatia asupra Facebook a mai stabilit ca reteaua de socializare furnizeaza si informatii confuze utilizatorilor, spre exemplu indicandu-le acestora cum sa-si dezactiveze conturile, dar nu si cum sa-si stearga efectiv conturile.

Facebook a transmis comisarului canadian ca are nevoie sa pastreze datele personale ale celor care si-au inchis conturile, deoarece aproximativ jumatate dintre acestia isi reactiveaza in general conturile la care au renuntat.

Stoddart a spus, de asemenea, ca Facebook nu a oferit suficiente masuri de siguranta pentru ca datele personale ale utilizatorilor sa nu fie accesate de catre terte-parti. Comisarul canadian a mai anuntat ca Facebook a rezolvat o parte din aspectele semnalate si ca a acordat Facebook 30 de zile pentru a se conforma cu o serie de "recomandari". Nerespectarea acestor recomandari ar putea trimite Facebook in fata Curtii Federale din Canada, dar oficialii Facebook nu cred ca se va ajunge atat de departe.

Facebook are 200 milioane de utilizatori activi la nivel mondial, din care 12 milioane sunt din Canada.