Producatorul american de echipamente de retea Cisco Systems a concediat circa 600-700 de angajati de la sediul central din San Jose, California, in incercarea de reducere a costurilor pe fondul vanzarilor in scadere, a relatat vineri Wall Street Journal, informeaza AFP.

Compania a facut reduceri de personal si la alte sucursale din Statele Unite ale Americii, dar numarul total al celor concediati nu este cunoscut exact, a informat Wall Street Journal (WSJ), citand surse apropiate intregului proces.

"Facem tot posibilul sa minimizam impactul asupra angajatilor afectati de restructurarile limitate de personal", a declarat un purtator de cuvant al Cisco, citat de WSJ.

In februarie, grupul a anuntat ca va renunta cel mai probabil la circa 1.500-2.000 de angajati, respectiv 3% din forta de munca a Cisco. La sfarsitul lui aprilie, compania avea aproximativ 66.550 angajati. Dupa ce Cisco a raportat o reducere cu 24% a profitului net aferent trimestrului trei din acest an, la 1,3 miliarde dolari, directorul executiv al Cisco, John Chambers, a anuntat in mai ca se observa semne de stabilizare la nivelul vanzarilor Cisco.