Date personale si financiare apartinand unui numar de circa patru milioane de britanici pot fi cumparate pe Internet, dupa ce numeroase atacuri de tip phishing au permis obtinerea detaliilor a peste 250.000 de conturi bancare, informeaza The Times, care citeaza informatii furnizate de compania Lucid Intelligence.

Numere de carduri de credit si conturi bancare, coduri PIN sau chiar numere de telefon sunt accesibile in retelele utilizate de hackeri, la preturi derizorii. Mai mult, sisteme de comunicatii si mesagerie electronica ale unor institutii publice de importanta nationala si companii private, dar si date personale ale politistilor, medicilor sau militarilor sunt vulnerabile oricand in cazul unor noi atacuri.

Informatiile au fost extrase dintr-o baza de date realizata de Lucid Intelligence, companie infiintata de un fost politist britanic. Timp de patru ani, acesta a centralizat informatiile privind vanzarea datelor confidentiale, cu o investitie de 185.000 de euro. Baza de date contine informatii despre circa patru milioane de britanici si 40 de cetateni straini, in principal americani.

Fostul politist intentioneaza sa perceapa o taxa de acces de la britanicii care doresc sa afle daca figureaza pe lista persoanelor ale caror date au fost compromise.