Flamingo International, unul dintre cei mai importanti retaileri de produse electronice, electrocasnice si IT&C de pe piata din Romania, va avea de la 1 august un nou director executiv interimar in persoana lui Stefan Treiber, care il va inlocui pe Jiri Rizek, desi mandatul acestuia expira abia anul viitor, a anuntat marti compania. Jiri Rizek va ramane consultant in cadrul companiei, oficialii Consiliului de Administratie al retailerului sustinand ca schimbarea a fost decisa in beneficiul companiei.

“Am decis aceasta schimbare a rolurilor in beneficiul companiei. Ne propunem sa responsabilizam la nivel executiv mai multe resurse pentru a putea sustine cu succes planurile de capitalizare suplimentara a companiei in a doua jumatate a anului 2009 și pentru a maximiza accesul la oportunitati pana la finalul anului 2010. Mandatul lui Jiri Rizek urma sa expire oricum anul viitor, astfel incat am folosit constructiv disponibilitatea lui Stefan Treiber de a prelua acest proiect in acest moment”, a declarat Dragos Simion, Presedinte al Consiliului de Administratie al Flamingo International.

Noul CEO, Stefan Treiber este membru al Consiliului de Administratie Flamingo International din mai 2008.

“Pe perioada mandatului in Flamingo, Jiri Rizek a contribuit substantial la dezvoltarea retelei Flanco World, care a reprezentat principala sursa de crestere a afacerii grupului, precum si la consolidarea afacerilor Flamingo. Suntem convinsi ca noul CEO, Stefan Treiber, va aduce o perspectiva noua asupra proceselor operationale si financiare, in linie cu noile conditii de piata. Vom beneficia asadar de expertiza lui Stefan Treiber, insa cu responsabilitati executive sporite fata de pozitia de membru in Consiliul de Administratie, fara sa renuntam la contributia lui Jiri Rizek”, a adaugat Simion.

Afacerile Flamingo au scazut cu 40% in primul trimestru din 2009. Circa 15 magazine au fost inchise

Grupul Flamingo, care detine retelele de magazine Flanco World si Flamingo, a inregistrat in primul trimestru din acest an o cifra de afaceri de 100 milioane lei, in scadere cu aproximativ 40% fata de perioada similara din 2008, potrivit declaratiilor acordate NewsIn de catre oficialii companiei, in luna mai din acest an.

Dragos Simion declara la acea vreme catre NewsIn ca la nivelul grupului "au fost inchise circa 15 magazine mici care insa nu au afectat vanzarile".

In luna martie din acest an, Flamingo International a anuntat cedarea catre Asesoft a unor contracte de distributie indirecta, retailerul precizand ca se va orienta catre o politica bazata pe vanzari directe. La nivelul lui 2008, proportia din cifra de afaceri aferenta respectivelor contracte a fost de circa 15%.

Grupul Flamingo International aniverseaza in acest an 15 ani de activitate pe piata din Romania, compania fuiind listata la Bursa de Valori Bucuresti din anul 2005.