Intel, cel mai mare producator de microprocesoare din lume, va renunta la 294 de locuri de munca in cadrul unei divizii din Irlanda, in conditiile in care produsul fabricat acolo a devenit invechit, iar vanzarile au scazut, a anuntat marti compania, informeaza Reuters. Noile reduceri de personal vin in contextul in care Intel abia a terminat in mai un program care viza disponibilizarea voluntara a circa 200-300 de angajati in Irlanda.

Potrivit Business and Leadership, reducerile de personal au avut loc la fabrica din Leixlip, unde sunt angajati 4.500 de angajati. Angajatii disponibilizati vor primi aceleasi pachete compensatorii ca si cele acordate angajatilor disponibilizati la inceputul acestui an, in cadrul programului de disponibilizari voluntare.

In trimestrul doi din acest an, Intel a inregistrat prima pierdere trimestriala neta in ultimii 22 de ani, de 398 milioane dolari, in contextul in care producatorul american a pus deoparte fonduri de 1,45 miliarde dolari pentru a plati amenda impusa de Comisia Europeana pentru practici anticoncurentiale.