Profitul Microsoft a scazut cu 29% in trimestrul aprilie - iunie, spre 3 miliarde dolari, iar vanzarile s-au diminuat cu 17% dupa ce piata PC-urilor a fost afectata de criza, scrie Bloomberg. In anul fiscal 2008 - 2009 incheiat in iunie vanzarile Microsoft s-au diminuat cu 3% - prima scadere anuala din istoria companiei - iar profitul net a scazut cu 18%. Analistii spun ca rezultatele Microsoft din trimestrul trecut sunt slabe, in contextul in care alte mari companii de IT au afisat cresteri.

In al doilea trimestru, profitul net al Microsoft a ajuns la 3.05 miliarde dolari, fata de 4,3 miliarde dolari, iar vanzarile au scazut cu 17%, la 13,1 miliarde dolari. Acest trimestru a incheiat anul fiscal 2008/09 in care vanzarile s-au diminuat pentru prima oara in istorie (3%) spre 58,4 miliarde dolari.

Profitul anual a scazut cu 18%, spre 14,57 miliarde dolari. Chris Liddell, directorul financiar al companiei spune ca afacerile au fost afectate de scaderea vanzarilor de PC-uri. El spune ca trimestrul trecut a fost cel mai greu din istoria companiei deoarece economia a fost practic "resetata" de criza. Totusi, directorul considera ca ce a fost mai rau a trecut si se vad semne pozitivie.

Analisti citati de Bloomberg si Reuters spun ca rezultatele din al doilea trimestru sunt sub asteptari, mai ales ca vanzarile diviziei Windows s-a diminuat cu 29%.

Totusi, Microsoft a starnit mult interes cu lansarea motorului de cautare Bing si va lansa in octombrie noul sistem de operare Windows 7.