"In mod traditional a fost concurenta pe segmentul online si experienta noastra este ca aceasta competitie aduce lucruri pozitive pentru utilizatori. Suntem interesati sa aflam mai multe despre acord", a declarat miercuri pentru HotNews.ro, un purtator de cuvant al Google. Aceasta este prima reactie Google fata de acordul pe 10 ani pe segmentul cautarii si publicitatii pe internet anuntata miercuri de Microsoft si Yahoo!.

Update: Purtatorul de cuvant al Google a revenit asupra declaratiei initiale acordate HotNews.ro referitor la acordul dintre Microsoft si Yahoo!, aceasta fiind varianta oficiala.

Miercuri, Microsoft si Yahoo! au anuntat semnarea unui acord pe 10 ani pe segmentul cautarii si al publicitatii pe internet prin care incearca sa concureze cu Google, care detine in prezent 65% din piata cautarii pe internet in Statele Unite ale Americii, potrivit datelor companiei de cercetare ComScore. Yahoo! va integra motorul de cautare Bing pe site-urile sale si va gestiona vanzarile de publicitate pe segmentul de cautare online ale ambelor companii, in timp ce Microsoft spera ca Bing sa ajunga astfel un concurent mai serios pentru Google.

Potrivit AFP, valoarea actiunilor Yahoo! a scazut brusc la inceputul sedintei bursiere de miercuri, in urma anuntului semnarii unui parteneriat intre Microsoft si Yahoo!. Valoarea actiunilor Yahoo! a scazut cu 7,96% pana la 15,85 dolari, in timp ce valoarea actiunilor Microsoft a crescut cu 0,98% pana la 23,70 dolari.

Potrivit comunicatului comun dat miercuri de cele doua companii, Microsoft si Yahoo! se asteapta ca acordul sa fie atent analizat de catre autoritatile de reglementare, finalizarea acestuia fiind estimata pentru inceputul lui 2010. Implementarea deplina a acordului este asteptata in termen de doi ani de la obtinerea tuturor aprobarilor autoritatilor de reglementare.