Cititorii Hotnews.ro au remarcat ca site-ul Uniunii Producatorilor de Fonograme din Romania este considerat periculos de Google, iar cand utilizatorul incearca sa intre e avertizat ca se expune unui risc. Contactati de Hotnews.ro, reprezentantii UPFR spun ca site-ul a fost recent victima unui atac informatic, insa problemele sunt in curs de rezolvare, dar va mai dura pana cand site-ul va fi scos de pe diverse baze de date publice care-l considera periculos pentru computere.

Cititorii au sesizat Hotnews, atat la comentariile unui articol publicat marti, cat si prin e-mail ca site-ul UPFR e considerat periculos de Google, iar utilizatorii sunt avertizati ca se pot alege cu virusi daca intra pe site, fie de pe Internet Explorer, fie de pe Mozilla.

Un cititor remarca faptul ca "adresa web: http://www.upfr.ro/, gazduieste unul dintre cei mai raspanditi virusi de pe Internet - Trojan.Script.Iframer (asa cum il clasifica suita de securitate Kaspersky Internet Security 2009)."

La o cautare pe Google dupa UPFR sub primul rezultat apare mentiunea "Acest site poate dauna computerului dumneavoastra", iar apasand link-ul catre site apare din nou mesajul cu mai multe optiuni printre care: "puteţi continua la http://www.upfr.ro/ pe propria raspundere".

Contactati de Hotnews.ro, reprezentantii uniunii au admis ca situatia este neplacuta dar au spus ca lucreaza la rezolvarea ei. Ei au explicat faptul ca site-ul a fost virusat recent si apoi inclus pe mai multe liste negre ca fiind un site periculos. In prezent, spun ei, site-ul este curat insa va mai dura destul de mult timp pana va fi scos de pe listele negre in care a fost inclus.