Nu doar site-ul Uniunii Producatorilor de Fonograme din Romania este considerat periculos pentru moment de Google. Browserul Firefox are atentionare de malware in cazul site-ului Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta, iar Google avertizeaza ca accesarea acestuia poate dauna computerului. Contactati de HotNews.ro, oficialii inspectoratului au spus ca site-ul a fost virusat recent, ca in prezent se lucreaza la remedierea problemei, recomandand sa nu fie accesat 2-3 zile.

Pagina de diagnostic pentru site-ul Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta (www.igsu.ro) indica faptul ca o parte a acestui site a fost detectata cu activitate suspecta o data in ultimele 90 de zile.

"Din cele 26 pagini pe care le-am testat pe site pe parcursul ultimelor 90 de zile, 11 pagini au fost gasite cu software rau intentionat care a fost descarcat si instalat fara consimtamantul utilizatorului. Ultima data cand Google a vizitat acest site a fost pe 2009-07-30; ultima data cand a fost descoperit un continut suspect pe acest site a fost pe 2009-07-30", mentioneaza Google.

Diagnosticul mai arata ca site-ul "nu pare sa fi functionat ca intermediar pentru infectarea vreunui site" si ca "nu a gazduit software rau intentionat pe parcursul ultimelor 90 de zile". "In anumite cazuri, terte parti pot adauga cod rau intentionat la site-uri legitime, ceea ce ne poate determina sa afisam un mesaj de avertizare", mai spune Google ca o explicatie la aceasta problema.

IGSU recomanda ca site-ul sa nu fie accesat circa 2-3 zile

Contactati de HotNews.ro, oficialii IGSU au confirmat ca site-ul a fost recent virusat.

"Avem intr-adevar o problema. Site-ul a fost infestat recent cu un virus si se lucreaza la remedierea acestei probleme. Va recomandam ca vreo 2-3 zile sa incercati sa nu mai accesati site-ul", a declarat Maghiar Alin, capitan in cadrul inspectoratului.

Intr-o situatie similara se afla in prezent si site-ul Uniunii Producatorilor de Fonograme din Romania, conform atentionarii cititorilor HotNews.ro, iar reprezentantii uniunii au declarat ca lucreaza la rezolvarea acestei probleme.