Motorul de cautare Bing al Microsoft a continuat sa inregistreze o usoara crestere a cotei de piata in fata rivalilor Google si Yahoo! pe piata americana a cautarii pe internet in luna iulie din acest an, potrivit datelor prezentate marti de compania de cercetare ComScore, informeaza Reuters. Microsoft, care a lansat Bing la inceputul lui iunie, a ajuns la o cota de piata de 8,9% in Statele Unite ale Americii, cu 0,5% mai mult decat in luna anterioara.

Atat Google, liderul de piata, cat si Yahoo! aflat pe locul doi in piata dar la o distanta considerabila de Google, au inregistrat scaderi ale cotelor de piata cu 0,3% in luna iulie din acest an, pana la 64,7% si respectiv 19,3%.

Microsoft si Yahoo! au anuntat pe 29 iulie semnarea unui acord pe o perioada de 10 ani pe segmentul cautarii si al publicitatii pe internet, prin care incearca sa concureze cu Google. Conform acordului, Yahoo! va integra motorul de cautare Bing pe site-urile sale si va gestiona vanzarile de publicitate pe segmentul de cautare online ale ambelor companii, in timp ce Microsoft spera ca Bing sa ajunga astfel un concurent mai serios pentru Google.

Acordul asteapta in prezent aprobarea autoritatilor de reglementare si cel mai probabil implementarea deplina in piata a acestuia nu va avea loc pana la inceputul lui 2012.