Ati visat vreodata sa fiti un star rock? Si nu orice star, ci unul dintre cei patru membri ai celei mai celebre formatii rock din lume? "The Beatles: Rock Band" (TB:RB) - un joc video care va fi lansat in 9 septembrie, va permite oricarei persoane sa fie Paul McCartney, John Lennon, George Harrison sau Ringo Starr si sa retraiasca explozia Beatles pe scena mondiala, relateaza AFP.

Fabuloasa istorie a celor patru membri ai formatiei a fost recreata virtual in acest joc video, prin care orice om va putea sa devina un membru al celei mai celebre formatii rock din lume, retraind astfel principalele momente ale evolutiei celor patru Beatles, de la primele concerte in micile sali din Liverpool si pana la renumele mondial.

Curiosii s-au adunat miercuri in barul Rockit Room din San Francisco, pentru a pune mana pe replicile din plastic ale chitarilor lui John Lennon, George Harrison si Paul McCartney, sau pentru a se dezlantui la tobele lui Ringo Starr.

Falsele instrumente sunt conectate la o consola Xbox 360.

Butoanele colorate amplasate de-a lungul grifului chitarii permite jucatorului sa 'interpreteze' notele in ritm cu restul grupului.

Jocul a fost conceput de studioul americain Harmonix. "Este o idee amuzanta, care va permite dezvoltarea interesului pentru Beatles si pentru muzica lor", a declarat Paul McCartney.

Jucatorii devin membri ai grupului si isi incep cariera in "Cavern Club" din Liverpool.

In continuare, jucatorii participa la emisiunea lui Ed Sullivan din SUA, in 1964, sau la concertul "Shea Stadium" din New York.

Paul McCartney, Ringo Starr, dar si Yoko Ono si Olivia Harrison, vaduvele lui John Lennon si George Harrison, au participat la realizarea jocului.

"Este minunat ca mostenirea Beatles isi gaseste o continuare naturala in lumea digitala in care traim la inceputul secolului XXI", a declarat Ringo Starr, intr-un comunicat.

Jocul va fi disponibil pe trei console: Xbox 360 (Microsoft), Playstation 3 (Sony) si Wii (Nintendo).