Site-ul de licitatii eBay ar putea a anuntat marti ca vinde 65% din divizia de telefonie pe internet Skype catre un grup de investitori, urmand sa primeasca circa doua miliarde dolari, noteaza AFP. eBay a cumparat Skype acum patru ani, insa nu a reusit sa o integreze cu succes in structura sa, iar informatii despre intentia eBay de a vinde Skype au aparut inca de acum un an si ceva.

Skype va fi cumparata de un grup de investitori care va include firma Andreessen Horowitz, un fond condus de Marc Andreessen, unul din fondatorii Skype. Alte fonduri implicate in intelegere sunt Index Venture si Silver Lake Partners.

eBay vinde 65% din Skype pentru 1,9 miliarde dolari, urmand sa mai primeasca alte 125 milioane dolari cand cesiunea e finalizata.

eBay a cumparat Skype, sperand ca noua divizie va impulsiona tranzactiile online facilitand comunicarea dintre vanzatori si cumparatori. Era vorba si de sustinerea unor noi modele de afaceri, precum “click to call". La patru ani de la achizitia Skype, aceasta nu s-a dovedit utila in ajutarea celorlalte afaceri ale grupului in care a intrat.

eBay a cumparat Skype in 2005 contra unei sume ce a ajuns sa treaca de 3,1 miliarde dolari, incluzand si banii platiti fondatorilor site-ului de telefonie pe internet.

Desi Skype nu a evoluat cum si-au dorit cei de la eBay, totusi numarul de utilizatori a explodat in ultimii patru ani, crescand de la 53 de milioane, la 405 milioane.