Cei de la Google si-au cerut scuze dupa ce marti seara serviciul Gmail nu a mai putut fi accesat de mare parte a utilizatorilor timp de 100 de minute din cauza unor probleme tehnice. Circa 150 de milioane de oameni folosesc clientul de e-mail al Google iar compania a admis ca problema de aseara a fost una serioasa. E a treia oara in acest an cand mailul Gmail are o cadere semnififcativa.

Cei de la Google au explicat faptul ca totul s-a produs dupa ce o parte din servere au fost scoase din functiune pentru a fi verificate. Cele ramase nu au putut face fata traficului extrem de mare, astfel incat Gmail nu a mai putut fi accesat de milioane de utilizatori timp de o ora si 40 de minute.

Blogul Gadgetwise scrie ca Google a avut mari dificultati in repararea problemelor si fiindca Gmail este folosit masiv in interiorul companiei.

Gmail are circa 149 de milioane de utilizatori pe plan mondial si tot mai multe companii aleg sa foloseasca serviciul de mail, fiindca e o varianta ieftina cu spatiu de stocare generos. Totusi, e deja a treia oara in acest an cand Gmail are o cadere generalizata, primul caz fiind in februarie cand intreruperea a fost de patru ore iar apoi in mai, de circa 20 de minute.