Site-ul de video - sharing YouTube detinut de Google este in discutii cu cateva studiouri importante de film pentru ca in viitor sa difuzeze pe site filme contra cost, scrie The Wall Street Journal. YouTube are in prezent doar continut gratuit, dar daca intelegerea se va concretiza pretul unui film de inchiriat ar putea fi de 4 dolari.

Cotidianul american citeaza surse apropiate negocierilor care spun ca cei de la Google discuta cu studiouri precum Lions Gate Entertainment Corp., Sony Corp. si Warner Bros pentru o intelegere prin care filme noi sa poata fi vizionate de utilizatori YouTube dispusi sa plateasca. WSJ noteaza totusi ca negocierile sunt in toi dar nu exista vreo garantie ca se va ajunge la un acord.

YouTube e cunoscut pentru continutul generat de utilizatori, insa recent a batut palma cu cateva studiouri pentru a oferi clipuri si chiar unele filme pentru care insa utilizatorul nu trebuie sa plateasca.

WSJ scrie ca inchirierea unui film prin YouTube va costa 3,99 dolari, pret identic cu cel perceput de Apple pentru filme in iTunes.

Google ar vrea ca unele filme sa fie disponibile pentru inchiriat pe YouTube in aceeasi zi in care apar si pe DVD. Compania vrea sa testeze serviciul timp de trei luni cu 10.000 de angajati, testele ar fi trebuit sa inceapa la inceput de septembrie dar au fost amanate fiindca negocierile cu studiourile treneaza.

Google a cumparat YouTube acum trei ani pentru 1,65 miliarde dolari, insa pana in prezent nu a obtinut profit, in ciuda imensei popularitati.