Reprezentantii retelei de socializare Facebook spun ca vor suspenda conturile celor care isi vor "cumpara" prieteni. Mai exact, este vorba despre cei care apeleaza la serviciile unei firme australiene care "vinde" prieteni in retea "in cantitati industriale". Facebook spune ca astfel de practici incalca regulile retelei si intimitatea utilizatorilor. Firma australiana uSocial.net ofera 1.000 de noi prieteni contra unei taxe de 177 dolari si spune ca Facebook e o unealta excelenta de marketing, scrie AFP.

Facebook a avertizat ca este interzis sa accesezi contul unei alte persoane sau sa faci publice parole de acces pe site. Facebook spune ca cei de la uSocial.net se autentifica pe site in numele unor utilizatori si le manipuleaza conturile, ceea ce inseamna ca atat uSocial.net, cat si utilizatorii care participa la program incalca regulile retelei sociale.

Firma australiana scrie pe site-ul sau ca daca ai multi prieteni pe Facebook poti promova ce produs doresti, iar compania spune ca misiunea ei este sa-i ajute pe cei care au prea putini prieteni. Australienii ofera unui utilizator 1.000 de priteni contra 177 dolari si 5.000 de prieteni contra 654 dolari.

Aceeasi firma a starnit senzatie cand a lansat recent servicii prin care iti poti "cumpara" pe Twitter cat mai multe conturi care te urmaresc (followers).

Australienii spun insa ca Facebook este pentru afacerea lor mult mai atractiv decat Twitter deoarace are de aproape 20 de ori mai multi utilizatori.