Gigantul chinez Lenovo si-a prezentat miercuri propriul sau "smartphone", realizat in cooperare cu China Mobile, care are ambitia sa concureze cu celebrul iPhone produs de Apple, relateaza AFP. Avand in vedere ca este vorba de concurenta, chinezii nu au stat prea mult pe ganduri si si-au denumit noul telefon simplu: OPhone.

"Speram ca modelul OPhone va acapara cel putin 50% din piata chinezeasca pentru smartphone (telefonie mobila multimedia) in urmatorii trei - cinci ani", a declarat Huang Xiaoqing, presedintele Instititului de cercetari al China Mobile.

OPhone va functiona cu un sistem de operare dezvoltat de China Mobile (companie care are circa 498 de milioane de abonati).

Lu Yan, presedintele Lenovo Mobile, a precizat ca fiecare aparat va avea un cost de productie de peste 200 de dolari (137 euro), dar pretul de vanzare va fi stabilit in functie de abonamentele oferite de China Mobile.

Lenovo spera sa vanda primele modele de OPhone luna viitoare, pe cea mai mare piata mondiala de telefonie mobila, unde numarul de abonati depaseste cifra de 700 de milioane.

China Unicom, care are 141 de milioane de abonati, anuntase luna trecuta ca a ajuns la un acord pentru comercializarea modelului iPhone al Apple incepand cu trimestrul IV 2009.

Unul dintre principalele obstacole intampinate de Apple pe piata chineza este tehnologia TD-SCDMA care functioneaza in China.