Mark Zuckerberg, CEO la Facebook a anuntat, marti, pe blogul companiei, citat de CNN, ca baza de utilizatori Facebook este aproape egala cu populatia SUA, multumindu-le utilizatorilor pentru ca au ajutat comunitatea online sa treaca pragul de 300 de milioane de membri. Potrivit Biroului Cenzitar al SUA, la ora actuala traiesc in jur de 307 milioane de persoane in Statele Unite. De asemenea, Zuckerberg a anuntat ca pentru prima data site-ul are profit.

"Acesta este doar inceputul pentru ca scopul nostru este sa punem in legatura intreaga lume" a spus Zuckerberg. "Trebuie sa facem fata unor provocari importante care ne cer sa regandim sistemul actual pentru ca circuitul de informatie sa functioneze cat mai bine" a mai spus acesta.

Desi este foarte populara si are o crestere constanta a numarului de utilizatori, platforma de socializare nu a reusit sa inregistreze profituri semnificative pana la ora actuala. Insa Zuckerberg a anuntat ca Facebook a devenit o companie profitabila in ultimul trimestru, desi isi propusese sa realizeze acest lucru abia la sfarsitul anului 2010. "Acest fapt este foarte important pentru noi pentru ca ajuta Facebook sa devina un serviciu puternic si independent pe termen lung" a declarat Mark Zucerberg pe blog.

In luna iulie, compania a anuntat ca a trecut pragul de 250 de milioane de utilizatori, ceea ce indica faptul ca a crescut cu 50 de milioane de utilizatori in decurs de doua luni. Aceasta inseamna ca a castigat in medie 800,000 de membri pe zi. Mai mult de 70% dintre persoanele care au un cont pe Facebook provin din afara SUA, potrivit statisticilor companiei.