Companiile indiene de IT incep sa angajaeze forte paramilitare bine inarmate pentru a-si pazi sediile, temandu-se ca militantii ar putea sa le atace pentru a speria viitori investitori, scrie Reuters. Atentatele de la Mumbai de anul trecut au creat un precedent periculos, iar tot mai multe firme dei IT care lucreaza pentru Occident angajeaza trupe bine pregatite care sa le apere sediile.

Recent, Infosys, a doua mare companie de IT din India a angajat 100 de militari de elita pregatiti printr-un program special de guvern. Compania de IT plateste 2.000 de dolari pe zi insa vrea ca sediile la care lucreaza 20.000 de oameni sa fie in siguranta. Orice atac terorist asupra unei companii de IT ar afecta grav interesele comerciale ale Indiei iar vestea ar circula rapid in toata lumea, spune un reprezentant al Economist Intelligence Unit India.

Alte 80 de companii de IT, inclusiv Wipro au de gand sa-si angajeze trupe specializate pentru a-si securiza sediile, deoarece teroristii le-ar putea ataca din cauza ca aceste firme lucreaza pentru Occident in domenii diverse, de la call-centere la management al retelelor.

Companiile sunt ingrijorate ca multi potentiali parteneri de afaceri se tem si nu le vor mai vizita sediile daca vor considera zonele ca fiind nesigure. In plus, politia locala are arme invechite si nu se poate conta pe o actiune prompta.