Dell, al doilea mare producator mondial de PC-uri a ajuns la o intelegere pentru a cumpara compania Perot Systems, furnizor de solutii IT, pentru circa 3,9 miliarde dolari, scrie Bloomberg. Cele doua companii vor avea venituri cumulate din servicii in valoare de opt miliarde dolari anual si isi vor uni complet activitatile in 2012.

Dell castiga teren pe piata serviciilor IT iar Perot Systems va deveni practic unitatea de servicii a producatorului de PC-uri. "Achizitia este logica datorita modului extrem de evident in care afacerile noastre se completeaza", spune Michael Dell, CEO al Dell.

Tranzactia are nevoie de aprobari guvernamentale si depinde de indeplinirea unor conditii, dar Dell estimeaza ca tranzactia poate fi incheiata undeva intre noiembrie si ianuarie.

Perot Systems cauta de mult un mod prin care sa-si extinda activitatile pe plan international si sa nu mai depinda atat de mult de piata americana ce scade masiv.

Perot Systems are 23.000 de angajati pe pan mondial, dintre care mai mult de jumatate in SUA si aproape o treime in India. Compania a raportat venituri de 2,6 miliarde dolari pe plan mondial, Compania a fost fondata acum 21 de ani de Ross Perot, miliardar texan si fost candidat la presedintia SUA.

Perot Systems are birouri si la Bucuresti, in februarie si-a inaugurat un nou sediu si avea de gand sa treaca de 150 de angajati.