Se pare ca si Microsoft are de gand sa lanseze un tablet PC, un mic gadget cu doua ecrane tactile de sapte inchi care insa nu va fi destinat distractiei, ci mai mult afacerilor, fiind foarte bun pentru aplicatii stil Excel, dar avand si camera foto si posibilitatea de a se conecta wireless la internet, scrie site-ul de tehnologie Gizmodo. Nu se stie oficial daca tablet PC-ul va fi lansat pe piata, insa pare a fi mult diferit conceptual fata de mult - discutatul dispozitiv al Apple.

De tablet PC-ul Apple se tot scrie masiv de cateva luni, dar tot nu se stie oficial daca va exista sau nu. Iata ca si Microsoft pare ca pregateste un tablet PC stil "carticica", dispozitiv ce va dispune de doua ecrane tactile de sapte inchi si va fi foarte bun ca "agenda electronica", putand sa se conecteze si la internet si sa redea clipuri video.

Proiectul Microsoft se numeste Courier iar presa de specialitate a inceput cu speculatiile, desi inca nu se stie daca gadget-ul va iesi pe piata sau daca e doar o informatie menita sa testeze reactia publicului.

Se spune ca dispozitivul Microsoft ar putea fi o agenda electronica revolutionara, ideala pentru a lua notite cu ajutorul unui stilus pe ecrane de dimensiuni rezonabile. Daca gadget-ul va fi lansat, cele mai bune aplicatii vor fi cele de business, cu grafice, management al datelor, gestionare a diferitelor contacte cu ajutorul unei harti.

Diferenta dintre tablet PC-ul Apple si cel al Microsoft tine de faptul ca primul e orientat strict catre distractie, iar al doilea catre afaceri. Evident ca au multe functii in comun dar tot in comun e si faptul ca nu stim daca si cand vor iesi pe piata.

PC World face o observatie interesanta: tablet PC-ul Microsoft pare a fi mult mai util, e practic o agenda electronica cu numai doua "pagini", cele doua ecrane senzitive putand ajuta la gestionarea complexa a datelor. Pe de alta parte, device-ul Apple ar putea sa nu fie prea util pe piata deoarace nu e nici smartphone, nici laptop si nu poate inlocui total niciunul din aceste dispozitive.

Termenul Tablet PC se refera la un computer portabil cu ecran senzitiv, iar utilizatorii pot controla dispozitivul cu un stilus sau cu degetul, fara a utiliza mouse sau tastatura.