Twitter e aproape de a primi o infuzie de capital in valoare de 100 milioane dolari de la cateva fonduri de investitii care evalueaza compania de microblogging la un miliard de dolari, scrie The New York Times. Twitter are peste 50 de milioane de utilizatori dar modelul de afaceri adoptat nu i-a permis sa obtina venituri, insa in viitor va deschide usa pentru publicitate.

Infuzia de capital de 100 milioane dolari ar putea fi facuta de sapte fonduri de investitii precum Insight Venture Partners si T. Rowe Price care se alatura unor investitori prezenti deja la Twitter: Spark Capital si Institutional Venture Partners.

Infuzia de capital e un semnal ca Twitter este tot mai interesanta, iar asta se intampla si fiindca numarul de utilizatori a tot crescut, depasind recent 50 de milioane.

Twitter, despre care seful Google spunea ca este "e-mail-ul saracului" s-a infiintat acum trei ani si a crescut puternic, fiind curtata de cativa jucatori mari de IT in vederea achizitiei.

Compania permite utilizatorilor sa trimita mesaje de maxim 140 de caractere, dar pana acum nu a prea generat venituri, urmand sa se deschida si pentru publicitate in curand.