NATO trebuie sa utilizeze mai bine internetul si site-urile de socializare precum Facebook, pentru a-si explica mai bine actiunile in fata marelui public, a declarat vineri comandantul suprem al Aliantei in Europa, amiralul James Stavridis, citat de AFP.

"Trebuie sa ne facem intrarea pe site-urile de socializare, avem nevoie sa utilizam metode creative pentru a difuza mesajele legate de NATO - pentru ce este importanta alianta, despre ce este vorba, unde intervenim si unde dorim sa o ducem", a declarat amiralul, in cadrul unei intalniri organizate de grupul de reflectie Rusi, la Londra.

Amiralul, care a preluat aceasta functie in iulie, a recunoscut ca "nu toata lumea ne iubeste" si a estimat ca Alianta trebuie sa identifice noi modalitati de a convinge oamenii asupra rolului pe care il joaca in cadrul securitatii mondiale.

"Eu am cont pe Facebook, deveniti prietenii mei", a spus el.

Si secretarul general al NATO, Anders Fogh Rasmussen, are un cont pe Facebook si un altul pe site-ul de microblogging Twitter, pe care explica marti ca tocmai avusese "o intalnire formidabila cu presedintele Obama si cu cabinetul sau".