Site-ul de microblogging Twitter pare sa fi gasit o modalitate eficienta de a face bani si este in negocieri avansate cu Microsoft si Google pentru ca aceste companii sa indexeze in motoarele de cautare mesajele puse de utilizatorii Twitter, a scris blogul All Things Digital, citand surse apropiate discutiilor. Twitter ar urma sa primeasca milioane de dolari si sa-i revina si o parte din veniturile pe care Google si Microsoft le obtin din publicitatea pe motoarele de cautare.

Twitter are peste 50 de milioane de utilizatori, dar pana acum nu a gasit o sursa de venit, astfel ca trebuia gasita o solutie. Compania discuta se pare cu Microsoft si cu Google pentru ca mesajele puse de utilizatori pe Twitter, asa numitele tweets, de maxim 140 de caractere, sa fie integrate in motoarele de cautare Bing si Google.

Twitter ar urma sa semneze contracte non-exclusive pentru ca mesajele sa fie incluse in cat mai multe motoare de cautare si ar urma sa primeasca milioane de dolari de la aceste companii. Google si Microsoft ar putea sa verse catre Twitter si o parte din veniturile pe care le vor obtine din publicitatea ce va insoti pe pagina mesajele Twiitter.

Niciuna dintre partile implicate nu a confirmat informatiile. Cert e ca actionarii Twitter nu vor sa vanda compania, desi a fost curtata de Google si alti jucatori din piata, insa este mare nevoie de o sursa de venit sigura.