Acer a prezentat miercuri primul sau smartphone cu sistemul de operare Android al Google dar si primul netbook care foloseste acest sistem. Producatorul taiwanez spune ca mini-laptop-ul Aspire One cu Android booteaza in 18 secunde si se inchide in numai trei. In plus, asiaticii au prezentat si un laptop cu interfata multitouch ce recunoaste simultan doua puncte de contact cu ecranul senzitiv, noteaza PC World.

Sistemul Android al Google devine tot mai interesant, iar Acer a prezentat smartphone-ul Liquid cu ecran tactil, terminal dotat cu o camera foto care "leaga" poza de locul unde a fost facuta, astfel ca utilizatorii vor putea vedea exact pe harta unde au facut o anumita poza. Telefonul are putere mare de procesare si poate accesa internet de mare viteza.

O alta noutate interesanta este netbook-ul Aspire One, primul pe care asiaticii il scot cu sistemul Android al Google. Acer spune ca laptop-ul booteaza in 18 secunde si se inchide in trei secunde, iar aparatul dispune si de sistemul Windows al Microsoft.

Acer a mai prezentat si primul sau laptop cu interfata multitouch. Ecranul mutitouch este mai avansat decat un simplu ecran tactil deoarace recunoaste simultan mai multe puncte de contact. Astfel, utilizatorii pot cu doua degete sa manipuleze fotografii, sa scrie texte si sa faca zoom pe diverse harti.

Modelul numit Aspire 5738PB costa 799 dolari, are ecran de 15,6 inchi, procesor Intel Core Duo 2,2 Ghz si cantareste 2,8 kg. Laptop-ul va fi vandut in SUA incepand cu 22 octombrie. Producatori precum HP si Dell au lansat laptop-uri multitouch, iar chinezii de la Lenovo au un model capabil sa interpreteze patru puncte de atingere.