Microsoft deschide joi in statul Arizona primul magazin sub brandul propriu, incercand sa imite succesul prestigioaselor magazine Apple Store, scrie The Telegraph. Nu se stie daca Microsoft va deschide magazine si in afara Americii, insa compania spune ca va interactiona mai bine cu clientii prin noile magazine, scrie The Telegraph. Deschiderea coincide cu lansarea pe plan mondial a noului sistem de operare Windows 7.

Se stiu putine lucruri despre noile magazine, dar intr-o reclama din ziarul Arizona Republik se spune ca la magazin clientii vor gasi "mai mult decat hard-discuri si gigabytes". In magazin vor fi produse diverse, de la soft, la jocuri, de la computere, la telefoane mobile.

Presa a scris ca magazinele Microsoft vor imprumuta din punct de vedere conceptual elemente de la cele Apple, ale carui magazine in zonele centrale ale marilor orase au un succes enorm si fac venituri record.

Microsoft a anuntat in februarie ca va deschide magazine sub sigla proprie si a angajat un director care a lucrat mult timp la retailerul Wall Mart.