Yahoo inchide luni Geocities, serviciu care acum cativa ani era unul din cele mai populare de pe internet, locul unde milioane de oameni si-au facut pagini web, scrie The Telegraph. Site-urile create pana acum nu vor mai fi accesibile, insa o companie le mai da o sansa membrilor Geocities si a arhivat o buna parte dintre ele, noteaza BBC.

Geocities a fost creat in 1995 si milioane de oameni si-au creat site-uri prin intermediul aplicatiei care le si gazduia paginile web. De la site-uri simple cu cateva poze de rezolutie slaba, pana la pagini extrem de complexe si realizate ca la carte, Geocities a devenit extrem de popular, ajungand acum un deceniu a treia destinatie ca trafic pe internet.

Desi Yahoo nu se exprima in acesti termeni, e clar ca Geocities e "omorat" fiindca a pierdut mult din popularitate si nu mai e o investitie rentabila. In plus, compania vrea sa directioneze o buna parte din cei care vor sa-si faca site-uri catre serviciile de hosting contra-cost.

Yahoo a cumparat Geocities in 1999 pentru mai bine de 3,5 miliarde dolari si avea milioane bune de utilizatori. De luni, site-ul Geocities se inchide, insa o buna parte din paginile create pana acum pot fi accesate prin proiectul non-profit Internet Archive. Prin acest proiect o mare parte din paginile facute prin Geocities au fost arhivate.