Piata auto second-hand va exista atata timp cat vor exista masini si singurele locuri unde lumea va cauta masini de acest tip vor fi site-urile specializate, nu retelele de socializare, spune Florian (Bebe) Nila, managerul si totodata unul dintre asociatii de pana acum ai Visual Soft. Sapte luni au durat negocierile ce au dus la una dintre cele mai mari tranzactii de pe piata online din Romania - preluarea site-ului Autovit.ro (Visual Soft) de catre grupul international Naspers, pentru suma de 4.750.000 euro. Florian Nila a raspuns intrebarilor despre aceasta tranzactie intr-o discutie cu cititorii HotNews.ro.

Asculta un scurt interviu HotNews.ro cu Florian Nila

Descarca interviul in format MP3

Visual Soft, companie infiintata in 1995, a avut ca principal obiect de activitate dezvoltarea de produse software. Compania a inceput lucrul la www.autovit.ro in 1999, in urma unor discutii cu conducerea Autovit. "Nu a fost vorba de o afacere, initial, ci de un hobby - nu existau tarife, nici angajati care sa se ocupe de activitatea site-ului. A fost o perioada amuzanta, trebuia sa convingem vanzatorii din Autovit ca postarea anuntului pe internet le poate fi folositoare", isi aminteste Florian Nila.

In timp, oamenii au inteles avantajele unei astfel de platforme, iar "in 2005 deja numarul de anunturi crescuse mult, cheltuielile incepusera sa depaseasca veniturile, asa ca am trecut la taxarea postarii prin SMS. In mod suprinzator, acest pas a dus chiar din prima luna la cresterea brusca a numarului de anunturi postate", spune Florian Nila, care s-a ocupat de administrarea societatii si a site-ului, precum si de realizarea Autovit.ro. Site-ul a inregistrat, in octombrie 2009, peste 848.000 de vizitatori unici si 106 milioane de pagini cu continut afisate (nu sunt contorizate pagini doar cu imagini).

O precizare: aceasta tranzactie reprezinta o achizitionare a 100% din actiuni, contravaloarea ( 4, 75 mil Euro) intrand direct in contul personal al actionarilor, fara clauze privind obligatia managementului de a-si continua activitatea in companie.. Nu este vorba despre o majorare de capital sau "infuzie", asa cum am fost obisnuiti pana acum in piata .ro.

Vezi mai jos toate raspunsurile date de Florian Nila cititorilor HotNews.ro.